Genieten van 115 jaar passie voor racen op de Rétromobile

De Rétromobile in Parijs is voor de klassieke-autofanaat één groot feest. Dit jaar is het thema 115 jaar autosport passie. In 1906 is de eerste auto Grand Prix gereden in de omgeving van het nu zo bekende Le Mans circuit. Deze race is gewonnen door Renault met het Type AK.

De Renault race geschiedenis heeft zich daarna snel ontwikkeld en vele prijzen zijn in de wacht gesleept. Deelnames aan races als de Coupe des Alpes, Liège-Rome-Liège, de Tour de France, de Mille Miglia, de 24uurs van Le Mans, Parijs – Dakar rally en de Formule 1 sieren de racehistorie. Grote namen als Alain Prost, Michael Schumacher en uiteraard onze eigen Jos Verstappen hebben voor Renault gereden op het hoogste niveau van het autoracen.

Op de Rétromobiel pakt Renault groots uit en neemt de belangrijkste raceauto’s uit hun collectie mee. Hierdoor krijg je een goed beeld van alles wat leuk is aan autoracen.

Het is misschien niet naast de deur, maar als je toch behoefte hebt aan een croissant op zondag adviseren wij om even langs Parjis te rijden en de Rétromobile te bezoeken!