Nieuwe Renault Alpine sportauto gaat er komen!!

In 2017 zal Renault Alpine weer als zelfstandige naam terug keren op de automarkt. Renault werkt al jaren aan een auto die de sportiviteit van de klassieke Alpine modellen moet evenaren. De Alpine A-110 is een prachtige auto met een mooie racegeschiedenis. De nieuwe Alpine zal dus deels een retrolook hebben gebaseerd op de auto uit 1961.

In 2012 presenteerde Alpine de A110-50. Met deze sportauto wilde Renault het publiek warm maken voor een nieuwe Alpine sportauto. De liefhebbers van het merk waren zo enthousiast dat er gekeken is naar productiemogelijkheden. Om de auto goed op de markt te zetten is er een nieuw team samengesteld dat wordt geleid door de Nederlander Michael van der Sande. Zijn doel met het team is om weer een echte Alpine sportauto te maken voor de aanhangers van het merk.

De klassieke Alpine A-110 is momenteel ongeveer € 80.000,- waard. De moderne vervanger zal onder deze prijs uit gaan komen. De prijs zal vergelijkbaar zijn met een Alfa Romeo 4C. Net als deze auto zal de Alpine een lichtgewicht worden met een krachtige motor. Het team belooft een acceleratie van minder dan 4.5 seconden.

De komende maanden neemt het team de tijd om de laatste details af te maken. We verwachten de nieuwe sportauto in 2017 op de markt.