Deze kat kan je niet zonder handschoenen aanpakken

Attention! De orderboeken voor de nieuwe Jaguar F-type SVR zijn nu geopend! Met een prijs rond de € 200.000,- is het wel even schrikken als je de auto bestelt maar teleurgesteld zal je zeker niet zijn.

Dit is de eerste Jaguar die wordt uitgebracht met het SVR label, die door het Special Vehicle Operations (SVO) wordt geproduceerd. Tot op heden hebben alleen producten van Land Rover dit label gekregen. De auto is op dieet gezet en is 25 kilo lichter dan de standaard F-type R, de auto is nog eens 25 kilo lichter te maken door carbon onderdelen te bestellen. Uiteraard is de V8 motor van de F-type R niet met rust gelaten, de ‘schamele’ 550 pk is verhoogd naar een waanzinnige 575 pk. De toch al niet langzame F-type R is hiermee nog atletischer geworden en sprint nu in 3,7 seconden naar 100 kilometer per uur. De coupe variant haalt zelfs een snelheid van 322 kilometer per uur, op de Duitse Autobahnen zullen weinig anderen je bij kunnen houden.

Zelf ben ik een grote fan van het ontwerp van de Jaguar, de elegantie en sportiviteit straalt er vanaf. In de SVR uitvoering is de auto werkelijk prachtig, zeker in de mooie oranje kleur van de presentatiefoto’s. De uiterlijke verschillen tussen de R en de SVR zijn te vinden in de achterspoiler en een aangepaste voorbumper, deze geven de auto een agressievere look.

De officiële onthulling is over twee weken in Genève. We moeten het nu nog even doen met de foto’s.