Carspotting in Amsterdam, wat kom je allemaal tegen?

Carspotting is een wereldwijd fenomeen. Steden als London, Monte Carlo en New York zien we vaak voorbij komen waarin de meest exotische auto’s worden gespot, maar kan het ook dichterbij? Dit weekend zijn wij Amsterdam ingedoken en op zoek gegaan naar wat exclusieve exemplaren. Binnen no time hadden we beet. Het spot seizoen is pas net geopend, maar wat ons betreft kan je Amsterdam prima op je lijstje van Carspotting steden plaatsen. In de galerij hieronder tref je de resultaten.

Het is natuurlijk altijd maar de vraag of er bijzondere auto’s te vinden zijn. Wel ligt de kans vaak wat hoger op bepaalde plekken. Om deze reden starten we in de buurt van het Museumplein. Wat zullen we tegenkomen? Een Lamborghini, McLaren of wellicht iets unieks als een Wiesmann? Misschien iets in een spectaculaire kleur? Nederland is een ingetogen land, maar een beetje kleur op de weg is natuurlijk altijd leuk.

Wat snel duidelijk wordt, is dat het in Amsterdam wemelt van de Porsche’s in verschillende uitvoeringen en uit verschillende jaartallen. Dit is duidelijk een auto welke graag gereden wordt door de Amsterdammer. Als we de P.C. Hooftstraat uitlopen worden we verrast door een grijze Ferrari F12 Berlinetta aan de overkant van de Van Baerlestraat. Bingo! Wat een fantastisch exemplaar, een auto die niet vaak te zien is in Nederland. Gelukkig voor ons is de F12 geparkeerd op een laden en lossen plaats zodat we er een paar goede foto’s van kunnen maken. Terwijl we nog foto’s van de F12 aan het maken zijn, horen we op de achtergrond het geronk van een auto die aan komt rijden. Wat zal het zijn? Snel kijken we om en zien we een Aston Martin V8 Vantage rijden. We rennen de straat over in de hoop te kunnen zien waar de Aston Martin heen gaat. Helaas lijkt het erop dat de bestuurder geen parkeerplek in de buurt zoekt, waardoor we hem uit het oog verliezen. Teleurgesteld lopen we weer terug richting de P.C Hooftstraat. Eenmaal om de hoek treffen we daar tot onze verbazing een Aston Martin V8 Vantage spider aan. Eerlijk, zoveel bijzondere auto’s tegelijkertijd hadden we niet verwacht.

In de straten in de omgeving van het Museumplein zien we ook nog een Mercedes Benz AMG CL 63 en een Maserati Gransport. We besluiten om op het hoogte punt te stoppen en lopen voldaan weer richting onze bolide. Onderweg naar huis spotten we nog even snel een prachtige klassieke Porsche 911. Wat ons betreft, een succesvolle Carspotting dag!

Car Lab is benieuwd waar jullie graag auto’s spotten of wellicht een bijzondere auto hebben gespot. Let us know!