8 redenen waarom de Techno Classica fantastisch is

De Techno Classica is een walhalla van de meest opwindende auto’s uit de geschiedenis. Alles is er te vinden, van prewar tot de nieuwste prototypes, van Opel tot Bugatti en natuurlijk Ferrari.

Techno Classica Alfa Romeo 6C 2500

Alfa Romeo 8C 2300 winner of the 2015 Concorso D’Eleganza Villa D’Este

Car Lab is op ontdekkingstocht gegaan om de mooiste, leukste en meest extreme auto’s te vinden.

Onze 8 redenen waarom de Techno Classica fantastisch is.

1. De overvloed aan prachtige auto’s

Op de immense 125.000 m2 aan beursvloer is het niet lang zoeken naar de pareltjes uit de autogeschiedenis. In totaal staan hier minimaal 2700 auto’s met allemaal een bijzonder verhaal. Standhouders die wij spraken vertelden ons dat de verkoop zelfs zo snel ging, dat zij na enkele dagen nog extra wagens naar de beurs hebben gebracht om de stand te blijven voorzien van ‘te koop’ staande auto’s. Voor de bezoeker extra leuk, aangezien het aanbod zo weer elke dag iets varieerde.

2. Lage productie aantallen

Lopend over de uitgestrekte beursvloer komen we heel veel bijzondere auto’s tegen. Wat ons hier nog het meest verbaasde was het aantal aanwezige auto’s welke in zeer lage productieaantallen zijn opgeleverd. Zo zijn er slechts 800 BMW M1’s geproduceerd, waarvan wij er zeker 6 hebben gezien. Ook de nu zeer kostbare Porsche 911 Carrera 2.7RS was in overvloed aanwezig. De totale productie is 1580 stuks geweest, waar er bij Techno Classica al minimaal 12 waren te vinden.

3. Ferrari

Bij Car Lab zijn we uiteraard fan van auto’s met passie, waarbij Ferrari natuurlijk een merk is dat met veel passie is (en nog steeds wordt) gebouwd. Tegenwoordig worden er absurde bedragen betaald voor klassieke Ferrari’s. Waar normaal schaarste heerst bij dergelijke prijzen, was hier in Essen weinig van te merken. Prachtige Ferrari’s waren in grote aantallen aanwezig.

4. Voor elk budget

Iedereen die graag een spectaculaire verzameling auto’s wil zien kan (meerdere dagen) bij Techno Classica terecht. Ook wanneer je een nieuwe bolide wenst aan te schaffen ben je hier aan het juiste adres. Uiteraard is vrijwel alles te koop op deze beurs, waarbij de prijzen ongeveer beginnen vanaf 5.000 euro tot aan ettelijke miljoenen.

5. Prototype

Veel fabrikanten maar ook handelaren welke zich presenteren op de beurs, brengen oude en nieuwe prototypes met zich mee. Het is geweldig om te zien hoe een model in eerste instantie getekend is. Zo zien we een eerste versie van de Audi R8, een studie model met duidelijke gelijkenissen met de Bugatti Veyron en een volledig nieuwe Volkswagen. Ook zien we een klassieke Pininfarina met de naam X, welke volgens ons ook prima als onderzeeër door het leven kan gaan.

6. Bereikbaar

Techno Classica is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken. Afhankelijk van de plek van vertrek, is Essen na de grens nog ongeveer een uur rijden. Het is dus mogelijk om er een dagje te gaan kijken en die avond thuis lekker na te genieten.

7. Respect

Tijdens deze beurs is goed te zien dat mensen veel respect voor elkaar en elkaars spullen hebben. Bijna alle stands zijn vrij toegankelijk en de auto’s kunnen echt van dichtbij bekeken worden. Wel zo prettig als je foto’s voor het thuisfront wil maken.

8. Italië

Tijdens de Techno Classica is er ook oog voor andere spectaculaire evenementen in de autowereld. Zo is er een speciale stand voor de Mille Miglia en worden de prijswinnaars van het Concorso D’Eleganze Villa D’Este tentoon gesteld. Beide zijn van 19 tot 22 Mei 2016 in het noorden van Italië. Niet in de mogelijkheid om zelf te gaan? Geen paniek, Car Lab is aanwezig om alles vast te leggen.

Omdat we er geen genoeg van krijgen, tref je onderstaand nog een paar prachtige exemplaren.