Ferrari 225E uit de as herrezen dankzij Ferrari Classiche

Ferrari Classiche, de gespecialiseerde afdeling van Ferrari inzake restauraties, is in staat om bijna elke klassieke Ferrari weer in ere te herstellen. De afgelopen twee jaar hebben ze weer een klein wonder verricht. Een Argentijnse verzamelaar bracht twee jaar geleden een deels verbrande Ferrari 225E bij de voormalige gieterij van Scuderia Ferrari. De, origineel in 1952 geleverde, auto was gedeeltelijk vernietigd en in de begin jaren 80 is al eens getracht de auto te restaureren. Waarneer het noodlot bij deze Ferrari heeft toegeslagen is niet bekend.

Zelfs voor de gespecialiseerde afdeling van Ferrari was dit een grote uitdaging, welke ze echter niet uit de weg gingen. De motor had de brand gelukkig redelijk overleefd en kon nog hersteld worden. Na de motor, is Classiche begonnen met de carrosserie en het interieur. Om het interieur weer helemaal te krijgen zoals in de jaren 50 bij deze auto hoorde, heeft het team andere Ferrari’s uit deze tijd bestudeerd. Zo kon de originaliteit gewaarborgd worden.

De Ferrari met chassis nummer 00178 heeft in het verleden in veel prestigieuze races mee gereden. Zo heeft de auto onder andere aan de originele Mille Miglia, Coppa della Toscana en de Coppa InterEuropa mee gedaan.

Zie hier het prachtige resultaat van ruim twee jaar toewijding van het Ferrari Classiche team.