Video: Tesla Model S P90DL vs. Ducati Panigale 959

De techniek evolueert sneller dan ooit! Een mooi voorbeeld hiervan is de elektrisch auto evolutie die automerk Tesla in de afgelopen jaren op de kaart heeft gezet. Zij laten met hun innovatieve modellen zien wat er allemaal mogelijk is, en proberen continu grenzen te verleggen. Met het lijstje van bestaande Model S versies, is goed te zien in wat voor sneltreinvaart de automotive wereld zich begeeft.

Tesla accelereert sneller dan ooit, en zo ook hun Model S P90DL. Goed om te weten is, dat die L staat voor Ludicrous mode. Eerst waren we Insane, maar nu zijn we compleet Ludicrous. Deze model S brengt ons in een luttele 3 seconden naar de 100 km/u.

Met slechts één druk op het gigantische display kan deze ‘mode’ geselecteerd worden. Zo gezegd, zo gedaan, in volledige Back to the Future stijl maakt deze bolide zich klaar voor de toekomst. Zo worden de accu’s extra verwarmd om sneller hun stroom af te kunnen geven. Sounds cool right? Het enige dat je daarna als bestuurder nog maar hoeft te doen is het elektriciteitspedaal, we rijden tenslotte niet meer op fossiele brandstof, volledig omlaag te stampen. Wat er dan gebeurt is lastig te beschrijven. Met een grote klap wordt je gekatapulteerd. Binnen 3 seconden ben je in de toekomst en rij je al 100 kilometer per uur.

We weten inmiddels wel dat veel van de bekende sportauto’s hun meerdere moeten erkennen in Tesla. Om die reden, hebben wij getest hoe de Tesla Model S P90DL stand houdt tegen een van de snelste motoren (juist, op twee wielen). De betreffende motor is een Ducati 959 Panigale, welke volgens het boekje in 2,95 seconden naar 100 km/u gaat. Het verschil? De Tesla wordt dankzij zijn elektromotoren direct voorzien van 100 procent power, waar onze rijder op de Ducati echter wél moet schakelen. Gelukkig is de Panigale voorzien van een quickshift, waardoor schakelen een stuk efficiënter gaat.

De vraag blijft natuurlijk, whats next? Wat zal er volgen na de Ludicrous mode, kan het bij de volgende update van de Tesla nog sneller? En nog belangrijker misschien, hoe gaat deze te gekke sprint stand dan genoemd worden? Wanneer het iets in de richting van ‘Retarded’ mode zal zijn, zal het ons niet verbazen. We can’t wait!